Project Description

Fotografia: Carles Ibarz

Edificio Industrial i d’oficines Sant Just Desvern, Barcelona

La estratègia establerta en el disseny del projecte inclou una metodologia d’aplicació de criteris sostenibles.

En aqueta estratègia s’ha buscat principalment la optimització del comportament passiu del edifici mitjançant el propi disseny arquitectònic, disminuint l’impacte mediambiental i la demanda d’energia.

En segon lloc es proposa emprar sistemes de construcció de muntatge en sec i industrialitzats afavorint d’aquesta forma el control del procés de fabricació i el posterior reciclatge dels diferents components de l’edifici.

Per últim s’han estudiat de forma molt detallada els aspectes d’ús del propi edifici. A partir de la consideració del seu ús industrial, el sistema d’accessos previstos en projecte i la geometria de la construcció garanteix una gran adaptabilitat al propi edifici. Com conseqüència la versatilitat dels usos que asseguren una llarga vida útil de l’edificació incidint directament en la rendibilització dels recursos utilitzats.

Des del punt de vista de la maquinaria, es proposen instal·lacions de baix consum i s’estableixen un seguiment de l’equipament que cada usuari deu executar.