Com el Covid ha afectat o be provocat una transformación en les petites i mitjanes empreses?

La nostra petita i mitjana empresa: oficina de Picharchitects/Pich-Aguilera

El despatx a través de Teresa Batlle, arquitecta, qui va participar en el Congrés aportant la seva visió i aprenent d’altres.

La setmana passada es van presentar les conclusions del IV Congrés de Fepime, que va tenir lloc des del 23 de febrer fins al 25 de maig.

Entre les conclusions que us compartim destaquem:

  • La importància de generar unions estratègiques i sòlides entre microempreses.
  • La preocupació molt estesa en els actuals plans de formació, que no s’adapten a les necessitats canviants professionals de l’actualitat.
  • La insistència en la necessària col·laboració publicoprivada «real i efectiva, adaptada a les noves tecnologies que garanteixi una millor comunicació amb les empreses».
  • L’interès per part de totes les empreses per tal de garantir que la distribució del fons europeu de recuperació es faci «de forma ordenada i donant resposta a les necessitats de les empreses que generen llocs de treball», amb l’objectiu prioritari cap a la sostenibilitat i l’economiacircular.
  • Talent, formació, relació públic/privada, ajuts, digitalització i sostenibilitat abracen les conclusions, però entre altres temes es menciona «Potenciar la indústria, com a motor econòmic del país», així com «la importància de ser capaços d’auto proveir-se per no dependre de tercers».

Unir esforços i coneixement sempre ajuda a donar una visió holística a una preocupació que ens afecta a tots.

Podeu llegir les conclusions del congrés aquí.