Compartim amb vosaltres la setena edició del Curs d’Introducció a l’edificació nZEB, on es tracten diferents aspectes a tenir en compte per dissenyar/rehabilitar edificis amb un elevat nivell d’eficiència.

«En aquest curs s’exposen els factors que influeixen en el disseny i construcció dels edificis de consum d’energia gairebé zero. Organitzat en 6 sessions, s’explicarà el marc normatiu, quins factors cal tenir en compte al dissenyar l’envolupant d’un edifici amb elevada eficiència energètica, quines són les instal·lacions convencionals i d’energies renovables més adients. Tanmateix, s’explicarà la importància de rehabilitar els edificis existents arribant a ser edificis de consum d’energia gairebé zero.»

En el marc d’aquest curs nZEB 2021, organitzat entre l’Institut Català d’Energia (ICAEN), la Fundació Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC), Leitat, Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, CIMNE i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el passat dilluns 23 vam fer una visita guiada a l’edifici d’usos mixtos Gonsi Sòcrates Viladecans com un exemple construït i en fase d’ús.

L’edifici s’ha projectat i executat des de criteris d’economia circular. Considerem l’edifici com un banc de materials, cap estructura o component constructiva es fixa i immòbil, sinó que pot desmuntar-se per a ser substituïts, reciclats, reutilitzats o ser nutrient biològic que retorni a la natura.

Per a inscriure’s al curs o saber-ne més informació, feu clic aquí.